Πολιτική Απορρήτου

Στην παρούσα σελίδα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα Cookies και την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τα cookies που χρησιμποιεί η παρούσα σελίδα ή να αλλάξετε την συγκατάθεση σας σχετικά με τα cookies, μπορείτε να το κάνετε μέσω της σελίδας Δήλωση Cookies.

Cookies – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

H παρούσα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της. Για να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση, ο Επισκέπτης/Χρήστης δύναται να παρέχει προς τον ιδιοκτήτη συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν την επικοινωνία με αυτήν.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι επισυναπτόμενοι σε αυτήν Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας περιγράφουν τη μέθοδο συλλογής δεδομένων από την ιστοσελίδα myVirtualBusiness.gr, τη χρήση αυτών των δεδομένων από τον ιδιοκτήτη και τους όρους και προϋποθέσεις χρήσεως της παρούσας ιστοσελίδας. Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ο Επισκέπτης/Χρήστης παρέχει στον ιδιοκτήτη κατά τη διάρκεια των παραγγελιών που υποβάλλει στην παρούσα ιστοσελίδα.

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που ταυτοποιούν τον Επισκέπτη/Χρήστη, όπως όνομά, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό κινητού τηλεφώνου, ονόματα χρήστη και αγοραστικές συνήθειες, περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη, πληροφορίες οικονομικής φύσης και πληροφορίες κοινωνικής πρόνοιας. Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν μοναδικά αριθμητικά αναγνωριστικά όπως είναι η διεύθυνση ΙΡ του υπολογιστή καθώς και cookies.

Η σελίδα δεν συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα του Επισκέπτη/Χρήστη, εκτός κι αν τα έχει παράσχει εκείνος για συγκεκριμένο σκοπό. Για παράδειγμα, όταν επιλέγει το ενημερωτικό e-mail, όταν επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη, όταν συμμετέχει σε διαγωνισμούς και εφόσον έχει δώσει την συγκατάθεση για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα σελίδα μπορεί επίσης να τα συλλέξει με τη χρήση cookies τα οποία τα χρησιμοποιεί για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του ιστοτόπου της. Δεν γίνεται περαιτέρω επεξεργασία, προώθηση ή ανταλλαγή στα δεδομένα αυτά. Τα cookies αποθηκεύονται στον υπολογιστή του Επισκέπτη/Χρήστη όταν επισκέπτεται και χρησιμοποιεί τον ιστότοπο. Είναι μια σειρά πληροφοριών σε μορφή κειμένου, που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή του Επισκέπτη/Χρήστη. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies θα μεταδοθούν στη συνέχεια στον ιστότοπο. Κάθε cookie είναι μοναδικό για το πρόγραμμα πλοήγησής σας και περιέχει ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες.Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί τα cookies για να βελτιώσει την εμπειρία της χρήσης του ιστοτόπου από τους επισκέπτες του. Ο Επισκέπτης/Χρήστης έχει δικαίωμα στην απενεργοποίηση των cookies το οποίο μπορεί να το καθορίσει μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησής. Παρ’ όλα αυτά η απενεργοποίηση τους μπορεί να μην επιτρέπει στον Επισκέπτη/Χρήστη να χρησιμοποιήσει ορισμένα τμήματα του ιστοτόπου.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία της σελίδας. Επιτρέπουν στον Επισκέπτη/Χρήστη να πλοηγείται στην Ιστοσελίδα και να απολαμβάνει τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies παραμένουν στον υπολογιστή του Επισκέπτη/Χρηστη για μεγάλο χρονικά διάστημα (persistent 1 ημέρα έως 1 χρόνο).

Η παρούσα σελίδα με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες των Επισκεπτών/Χρηστών. Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την καλή εκτέλεση των συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται με απόλυτη ασφάλεια.

Για την επεξεργασία των δεδομένων του Επισκέπτη/Χρήστη, ο ιδιοκτήτης στηρίζεται στις εξής νομικές βάσεις: (α) Έννομα συμφέροντα: η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την βελτίωση των υπηρεσιών, καθώς και για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων της, (β) Συγκατάθεση – Συναίνεση: ο Επισκέπτης/Χρήστης καλείται να δώσει τη ρητή συναίνεσή του.

Ο ιδιοκτήτης ενημερώνει τον Επισκέπτη/Χρήστη και ο τελευταίος αναγνωρίζει και δηλώνει ότι είναι ενήμερος για τα κάτωθι:

 α) Ο ιδιοκτήτης θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του Επισκέπτη/Χρήστη, όπως αυτά δηλώνονται από τον ίδιο κατά την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας και την εισαγωγή σχολίων στο ιστολόγιο. Περαιτέρω και εφόσον ο επισκέπτης/εγγεγραμμένος χρήστης έχει δώσει την σχετική συγκατάθεση του ο ιδιοκτήτης θα δύναται να επεξεργάζεται τα προσωπικά του δεδομένα για την αποστολή εμπορικών ενημερωτικών και προωθητικών μηνυμάτων ή/και για την κατάρτιση αγοραστικού προφίλ του Επισκέπτη/Χρήστη και την βελτίωση της διαχείρισης των επισκεπτών της και της λειτουργίας της σελίδας.

β) Για την αποστολή στον Επισκέπτη/Χρήστη ενημερωτικών και προωθητικών μηνυμάτων από τον ιδιοκτήτη, ο εγγεγραμμένος Επισκέπτης/Χρήστης, θα πρέπει προηγουμένως να έχει δώσει την ρητή συγκατάθεσή του. 

Ο Σκοπός για την επεξεργασία αυτή των δεδομένων του εγγεγραμμένου Επισκέπτη/Χρήστη, είναι η αποστολή προωθητικών μηνυμάτων του ιδιοκτήτη ή/και τρίτων συνεργατών της προς τον εγγεγραμμένο Επισκέπτη/Χρήστη, η παροχή ειδικών προσφορών και εκπτώσεων, η διάθεση νέων ή εναλλακτικών προϊόντων, η επικοινωνία εντύπων της σελίδας.

 Ο Επισκέπτης/Χρήστης έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει οποτεδήποτε την συγκατάθεση αυτή και να μην λαμβάνει τέτοιου είδους επικοινωνίες από τη σελίδα, στέλνοντας το αίτημα του μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@myvirtualbusiness.gr.

γ) Ο ιδιοκτήτης ενημερώνει επίσης τον Επισκέπτη/Χρήστη της ότι μπορεί να επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του και να διενεργεί έρευνες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Στο πλαίσιο αυτής της επεξεργασίας, ο ιδιοκτήτης  έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις ανάγκες τους, να προχωρά στις αναγκαίες ενέργειες προώθησης των κατάλληλων προϊόντων και υπηρεσιών της. Για να μπορούν οι  Επισκέπτες/Χρήστες να λαμβάνουν προσωποποιημένες ενημερώσεις βάσει των κινήσεων μέσα στην σελίδα του ιδιοκτήτη, θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας ανάλυση της καταναλωτικής τους συμπεριφοράς (κατάρτιση προφίλ) και ειδικότερα των κάτωθι δεδομένων που παράγονται από τις συναλλαγές του χρήστη-πελάτη: σχολιασμό στο ιστολόγιο της σελίδας, ερωτήσεων μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Σκοπός της συγκεκριμένης αυτής επεξεργασίας είναι η βελτιστοποίηση της εμπειρίας των Επισκεπτών/Χρηστών, η προσωπική επιβράβευση τους και η επικοινωνία υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες της πελατειακής βάσης της σελίδας, η λήψη από τους Επισκέπτες/Χρήστες προσωποποιημένων ενημερώσεων που τους αφορούν άμεσα καθώς επίσης και η πρόσκληση συμμετοχής, με ανταμοιβή ή όχι, σε έρευνες για τη διαμόρφωση της ιστοσελίδας, για την αξιολόγηση των τάσεων της αγοράς και για την αξιολόγηση των προϊόντων και των υπηρεσιών βάσει των κινήσεων του μέσα στην σελίδα.

O Επισκέπτης/Χρήστης ενημερώνεται ότι τα προσωπικά του δεδομένα δύναται να τύχουν επεξεργασίας από τον ιδιοκτήτη ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεσή του σε περίπτωση εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της βάσει νόμου, όπως όταν τα σχετικά δεδομένα ζητούνται από τις φορολογικές και τραπεζικές αρχές στα πλαίσια ελέγχων ή τις αρμόδιες εποπτικές και δικαστικές αρχές.

ε) Αποδέκτες Δεδομένων:  Για τα δεδομένα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση καθενός από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε αποδέκτη, οι αποδέκτες των δεδομένων του Επισκέπτη/Χρήστη είναι ή δύνανται να είναι:

  1. Οι φορολογικές αρχές και οι τραπεζικές αρχές σε περίπτωση σχετικού ελέγχου
  2. Εξωτερικοί συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου, αποθήκευση και διαχείριση παραγγελιών, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου, υπηρεσίες (ταχυ)μεταφοράς ή ομαδικής αποστολής προϊόντων, υπηρεσίες εγκατάστασης προϊόντων και υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων πωλήσεων,  στους οποίους διαβιβάζονται με αυστηρούς περιορισμούς και διαδικασίες τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα που τους παρέχονται βάσει των όρων χρήσης του ιστότοπου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιδιοκτήτη.

στ) Δικαιώματα  υποκειμένου δεδομένων: Κάθε Επισκέπτης/Χρήστης, ως υποκείμενο δεδομένων, δύναται να ασκήσει οιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματα του, όπως αυτά προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. και ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού και την εθνική νομοθεσία και ειδικότερα το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα δεδομένα που επεξεργάζεται ο ιδιοκτήτης, το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του, το δικαίωμα διόρθωσης ή διαγραφής μέρους ή του συνόλου (δικαίωμα στη λήθη) των προσωπικών του δεδομένων, το δικαίωμα αντίταξης, δηλαδή να προβάλλει αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, και το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων του.

Την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων του το μέλος μπορεί να την κάνει υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@myvirtualbusiness.gr. 

Αναλυτικά:

Κάθε Επισκέπτης/Χρήστης ενημερώνεται ότι έχει δικαίωμα να άρει την συγκατάθεση του για οιαδήποτε επεξεργασία των δεδομένων του έχει δώσει την συγκατάθεσή του από τον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο ή με την αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των άνω αναφερόμενων δικαιωμάτων του Επισκέπτη/Χρήστης ο ιδιοκτήτης θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος εντός (1) ενός μηνός από την υποβολή του. Σε αυτή την περίπτωση o Επισκέπτης/Χρήστης ενημερώνεται ότι τα ελάχιστα αναγκαία από τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρούνται, για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της εταιρείας.

ζ) Χρόνος Διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων: Τα δεδομένα του Επισκέπτη Χρήστη θα διατηρεί και επεξεργάζεται ο ιδιοκτήτης μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, και σε περίπτωση άσκησής του, μέχρι την ολοκληρωτική εκκαθάριση της σχέσης μεταξύ αυτού και του ιδιοκτήτη, με την επιστροφή των εκατέρωθεν παροχών, με εξαίρεση μόνο των δεδομένων συναλλαγής για φορολογικούς λόγους. Κάποια, ωστόσο, αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις συναλλακτικές του σχέσεις με τον ιδιοκτήτη καθώς και την ενημέρωση και συγκατάθεση για την επεξεργασία των δεδομένων του θα παραμένουν ως πληροφορίες προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων του από τον ιδιοκτήτη και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών.

Τα δεδομένα του Εγγεγραμμένου Χρήστη θα διατηρεί και επεξεργάζεται έως ότου εκείνος ζητήσει την διαγραφή του λογαριασμού του ή, για όσες επεξεργασίες των δεδομένων του γίνονται βάσει της συγκατάθεσής του, μέχρι να δηλώσει την άρση της συγκατάθεσής του για τους σκοπούς παροχής των υπηρεσιών του ιδιοκτήτη. Παρόλα αυτά κάποια αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις συναλλακτικές του σχέσεις με τον ιδιοκτήτη καθώς και την ενημέρωση, συγκατάθεση και άρση της συγκατάθεσής του μέλους για την επεξεργασία των δεδομένων του θα παραμένουν ως πληροφορίες για τον εγγεγραμμένο χρήστη-πελάτη προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων του από τον ιδιοκτήτη  και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών.

Ο Επισκέπτης/Χρήστης ενημερώνεται ότι ο ιδιοκτήτης δεν συλλέγει ούτε απαιτεί την κοινοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων για τις ανάγκες του ιστότοπου.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων του το μέλος μπορεί να απευθύνεται στον ιδιοκτήτη, (στέλνοντας email με τίτλο “Data Protection” στην διεύθυνση email data@myvirtualbusiness.gr ).

Σε κάθε περίπτωση κάθε εγγεγραμμένος χρήστης, ως υποκείμενο προσωπικών δεδομένων, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήματος για τον τρόπο επεξεργασίας και προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και εφόσον δεν θεωρεί ότι ικανοποιείται από την απάντηση της έχει δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).

Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι ουδεμία άλλη χρήση των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη θα γίνει για άλλους σκοπούς, πέρα από αυτούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση και, όπου απαιτείται, συγκατάθεσή του.